Košarka

Saša Čađo za ATV: Treće olimpijske igre kao nestvaran san

  • Izvor: ATV
  • 21.02.2024. 19:35

Biti dio Olimpijskih igara san je svakog sportiste, a kada dođete u priliku da se po treći put nađete na najvećoj smotri onda ste svjetska klasa. Do ovakvog podviga predstojećeg ljeta mogla bi da dođe Saša Čađo koja je sa „lavicama“ Marine Maljković nedavno izvadila olimpijsku vizu.

"Primarni cilj je bio da se kvalifikujemo jer stvarno želim da srpska košarka ostane na visokom nivou. Priključiću se pripremama, naravno došlo je i do smjene generacija. Dolaze mlađe igračice, pune entuzijazma. Kao i uvijek, daću sve od sebe, a ako dođe neka mlađa igračica koja pruži bolje partije i zaslužuje da bude tu, čestitaću joj i poželjeti sreću. Ipak, nikada svoje mjesto nikome nisam dala lagano, neću ni sad. Moraće malo da se pomuče", kaže za ATV Saša Čađo.

Baš kao i 2016. godine ponovo se Brazil pokazao kao taličan za košarkašice Srbije. Prije nepunih osam godina osvojena je olimpijska bronza u Riju, a sada je u Belemu prokrčen put ka još jednom nastupu na najvećem planetarnom događaju.

"Očigledno da nam je Brazil taličan. I kada smo išle tamo išle smo sa razmišljanjem da će da bude sve u redu, jer nam Brazil uvijek donese nešto dobro. Naš cilj da se kvalifikujemo za Olimpijske igre je ostvaren. 25. maja počinju zvanične pripreme, imaćemo mnogo više vremena da se pripremimo za to što nas čeka", izjavila je Čađo.

Srbija sada čeka rivale koji će joj u Parizu izaći na crtu. „O ambicijama ćemo kada budemo saznali protivnike“, kaže Saša, koja je pohvalila i pristup mladih igračica na kvalifikacionom turniru.

"Mnogo su se potrudile, pokušavaju da budu dio sistema. Vidim da su jako srećne što postoji šansa da se nađu na Olimpijskim igrama. Ne znači da će se tamo i naći, ali imaju priliku da budu dio tog tima. Sigurna sam da će svaka od njih da se potrudi jer u njima vidim ogromnu želju", poručila je Čađo.

Saša Čađo i dalje je u potrazi za novim klubom. Ponude pristižu sa svih strana, a dok se ne poklope sve kockice, treniraće u Banjaluci gdje ima najbolje uslove na raspolaganju. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.