Košarkaš Golden Stejta

Stef Kari: Milojević uvijek donosio pozitivnu energiju

  • Izvor: Glas Srpske
  • 24.01.2024. 12:55

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari izjavio je danas da je srpski trener Dejan Milojević uvijek donosio pozitivnu energiju u svlačionicu njegovog tima, prenose američki mediji.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara. On je od 2021. godine radio kao pomoćni trener Golden Stejta.

-Cijela organizacija je u šoku. Pokušaćemo da se vratimo na posao, svi smo razgovarali... Teško je. Ovo je veliki gubitak, koji će se osjećati u budućnosti. Dejan je uvijek donosio pozitivnu energiju u svlačionicu -  rekao je Kari na konferenciji za medije.

On je istakao da je prije dva dana gledao meč Partizana i Mege u okviru 17. kola regionalne ABA lige. Na tom meču su se klubovi, navijači, saigrači, prijatelji, članovi porodice i navijači oprostili od Milojevića.  Milojević je 2004. do 2006. igrao za Partizan, a od 2012. do 2020. je bio trener Mege.

Voriorsi će nositi inicijale Dejana Milojevića na dresovima

Voriorsi će nositi inicijale Dejana Milojevića na dresovima

- Gledao sam utakmicu njegova dva bivša kluba u Srbiji. Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da sam bio u Areni da osjetim tu energiju. Želimo ovdje da uradimo nešto slično - dodao je košarkaš Golden Stejta.

Kari je potom objasnio šta je naučio iz razgovora sa srpskim trenerom.

Cijeli tim i stručni štab Golden Stejta obukao majice posvećene Dejanu Milojeviću

Cijeli tim i stručni štab Golden Stejta obukao majice posvećene Dejanu Milojeviću

- Ono što sam naučio iz naših razgovora je da je njegovo prisustvo bilo glasno, iako možda ne bi izgovorio ni riječ. To bi bio osmijeh ili zagrljaj osobe, koja je vesela i prijatna po svojoj prirodi. A, ako pričamo o tome kakav je bio trener... Imati pored sebe nekoga sa takvom energijom, ko zna da se poveže sa vama i bude iskren u isto vrijeme, da na isti način uputi pohvalu, kritiku ili sugestiju... to je umjetnost trenerskog posla - istakao je Kari. Američki mediji navode da će košarkaši Golden Stejta do kraja sezone u NBA ligi na svojim dresovima nositi “DM” inicijale na dresovima i trenerkama.

Bijela ruža i dres sa brojem 13 - Partizan odao počast Dejanu Milojeviću

Bijela ruža i dres sa brojem 13 - Partizan odao počast Dejanu Milojeviću

Klub iz San Franciska je naveo da će u spomen na srpskog trenera isti inicijali biti postavljeni i na terenu dvorane “ratnika”. Golden Stejt će naredni meč u NBA ligi odigrati sutra ujutro od četiri časa po centralnoevropskom vremenu, pošto će na svom terenu dočekati Atlantu.

Pratite nas i putem Vibera