Premijer Crne Gore

Abazović: Temeljni ugovor sa SPC danas na dnevnom redu

  • Izvor: B92
  • 08.07.2022. 07:53

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je da će se Temeljni ugovor danas naći na dnevnom redu Vlade.

On je dodao da ne vidi potrebu za odlaganjem glasanja.

"Temeljni ugovor za građane Crne Gore nije najprioritetnija stvar, niti je najvažnije pitanje. Ako mislimo da Crnu Goru guramo ka EU onda ne treba da je polarizujemo", rekao je Abazović za Dnevnik RTCG.

Kako je naveo, Temeljni ugovor je "jedna redovna aktivnost Vlade", koja će se danas naći na dnevnom redu.

Premijer će, kako je Abazović najavio, odlučiti da li će se glasati danas ili će "eventualno, ukoliko budu odsutni neki ministri, to završiti na nekoj elektronskoj sjednici".

Abazović je poručio gradjanima da Temeljni ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

Kaže i da je Temeljni ugovor samo u Crnoj Gori tema, te objašnjava da odnosi vjerske zajednice i države postoje u svim drugim uređenim državama i da će tako i Crna Gora isto pravo dati svim vjerskim zajednicama koje su registrovane.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program