Podgorica

Afera „tunel“: U depou nedostaje oružje iz pet aktivnih predmeta

  • Izvor: SRNA
  • 20.09.2023. 19:13

Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić rekao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da nedostaje oružje iz pet predmeta koji su u toku.

Savić je rekao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže nova vještačenja i dodao da popis depoa nije završen.

On nije rekao o kojim predmetima je riječ, ali je istakao da nije moguće da je riječ o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

Širi se lista kopača iz suda, stiže DNK rudara mafije

Širi se lista kopača iz suda, stiže DNK rudara mafije

Savić je nakon sjednice Sudskog savjeta rekao novinarima da pregled depoa još nije završen i da ne može isključiti da još nešto nedostaje.

On je ponovio da se puška iz koje je ubijen vlasnik i urednik lista "Dan" Duško Jovanović, laptop Do Kvona, kao i kokain nalaze na drugom mjestu i da nisu ni u jednom mjestu bili ugroženi, niti kompromitovani.

Sudski savjet raspravljao je danas o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića.

Sjednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Marka Kovača, a saslušanju tim povodom prisustvovao i Savić.

Otkriven tunel koji vodi do depoa sa drogom ispod zgrade Višeg suda; Ministar: Sve liči na akcioni film

Otkriven tunel koji vodi do depoa sa drogom ispod zgrade Višeg suda; Ministar: Sve liči na akcioni film

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smješteno je ukupno oko 9,5 tona razne vrste droge, od čega oko dvije tone kokaina i oko sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.