U 66. godini

Bivši ministar finansija Hrvatske: Preminuo Ivan Šuker

  • Izvor: Večernji.hr
  • 05.09.2023. 09:37

Preminuo je Ivan Šuker, hrvatski političar i bivši ministar finansija i potpredsjednik Vlade.

Ovu informaciju objavio je Večernji list.

Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957.

Na izborima 2000. postaje saborski zastupnik HDZ-a. Bio je članom Odbora za financije i državni budžet te član Odbora za lokalnu samoupravu.

Te godine je postao i čelnik Gradskog odbora HDZ- a te gradonačelnik Velike Gorice. Izabran je i u Predsjedništvo HDZ-a. Na unutarstranačkim izborima na VII. Opštem saboru HDZ-a 2002. podržavao je Ivića Pašalića a ne Ivu Sanadera.

Pa ipak, na tom Saboru izabran je za potpredsjednika te stranke. Nakon izbora 2003. postaje ministar finansija u vladi Ive Sanadera. Na toj dužnosti je ostao sve do 2008.

Smijenila ga je Jadranka Kosor pri rekonstrukciji vlade u kojoj su otišla još tri ministra. Na sjednici Predsjedništva stranke poručio joj je kako joj to "nikada neće oprostiti". Naslijedila ga je Martina Dalić.

Nakon odlaska s te dužnosti aktivirao je svoj saborski mandat.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program