Potvrđeno 140 slučajeva

Broj oboljelih od velikog kašlja u Hrvatskoj nastavlja da raste, potvrđeno 140 slučajeva

  • Izvor: SRNA
  • 04.11.2023. 22:02

Broj oboljelih od velikog kašlja u Hrvatskoj nastavlja da raste, za sada je potvrđeno oko 140 slučajeva među djecom.

Еpidemiolog Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže da je isti broj slučajeva u predškolskoj i u školskoj dobi.

"U dobi od jedne do četiri godine imamo 32 slučaja, u dobi od pet do devet godina 22 slučaja, a 33 u dobi od 10 do 14 godina 33", kaže Kaić.

On je naveo da je među djecom do jedne godine registrovan 21 slučaj, ističući da je za njih to i najrizičnije, pa sva ta djeca završavaju u bolnici, prenose hrvatski mediji.

Kolektivni otkaz ljekara u Domu zdravlja

Kolektivni otkaz ljekara u Domu zdravlja

Kaić smatra da je stvaran broj oboljelih sigurno značajno veći od broja potvrđenih slučajeva jer ne odlaze svi zbog hripavca ljekarima.

"Nama s terena javljaju da imaju dvoje, troje potvrđeno zaraženih u razredu, a da ima još dosta djece koja kašlju. Dakle, broj slučajeva je sasvim sigurno veći od potvrđenog broja", rekao je Kaić. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program