Crna Gora

Bulatović: DF će predložiti razrješenje Đukanovića

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2022. 18:39

Demokratski front /DF/ predložiće pokretanje postupka za razrješenje crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, najavio je poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Predrag Bulatović.

Đukanović je u utorak, 20. septembra, podnio prijedlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore i nije prihvatio prijedlog da se mandat za sastav vlade povjeri Miodragu Lekiću.

- DF je dao prijedlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Đukanović povrijedio Ustav, odnosno za razrješenje predsjednika - rekao je Bulatović na sjednici Skupštine.

Bulatović je tokom rasprave sa Nikolom Rakočevićem iz DPS-a pročitao šta je Đukanović naveo u pismu predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović, ko je prisustvovao konsultacijama, ko se nije odazvao.

- Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Maksima Vučinića - naveo je Bulatović.

On je dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

- Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubijede da povuče zahtjev za raspuštanje Skupštine i ako želi mir i dijalog u Crnoj Gori da da mandat Lekiću - poručio je Bulatović.

Ustav Crne Gore predviđa da postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Po svijetu sa Robertom (R)

    Po svijetu sa Robertom (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)