Nagli pad temperature

Haos u Hrvatskoj zbog nevremena: Iščupana stabla i snijeg

 • Izvor: Agencije
 • 16.04.2024. 18:00

Vatrogasci u Zagrebu danas su imali brojne intervencije zbog vjetra koji je takođe lomio grane i u Osijeku. Nagli pad temperature u Zagorju je donio snijeg, a u isto vrijeme u 15 sati u Šibeniku je 25 stepeni.

Jaka promjena vremena stigla je do područja Hrvatske, dok je juče bilo gotovo 30 stepeni, a danas u Zagorju pada i snijeg, prenosi 24sata.

"Nestabilno je i hladnije od proseka za sredinu aprila. Na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu delimično sunčano. Još u prvom dijelu dana kiša na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni", prognoziraju iz DHMZ-a.

Javna vatrogasna jedinica Grada Osijeka borila se sa stablima. Grane su, kako su javili, pale na automobile.

"Od 7 do 12.30 smo odradili 12 intervencija, dva požara (pečenjare i na gradilištu), osam intervencija uglavnom vezanih uz otklanjanje grana i drveća, jedno uklanjanje lima i jedan izvid vezan uz auto u Savi", rekao je narednik Javne vatrogasne jedinice Siniša Jembrih.

Olujni vetar nosio je sve pred sobom i u centru grada.


(Foto: Vatrogasci Osijek)

Pratite nas i putem Vibera

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.