Predsjednik Skupštine Crne Gore

Mandić: Predstavnici Srba predložiće rezoluciju o Jasenovcu

  • Izvor: B92
  • 09.05.2024. 18:49

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, predsjednik parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić rekao je da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Skupštini da usvoji Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

"Pošto smo upravo čuli stav koji će premijer predložiti na sjednici Vlade a vezano za rezoluciju o Srebrenici, srpski poslanici će predložiti Skupštini Crne Gore da usvoji Rezoluciju o Jasenovcu. Očekujemo stopostotnu podršku“, kazao je Mandić.

Mandić je rekao da smatra da u ovom određivanju prema Srebrenici – jedan zločin kakav je Jasenovac treba da osudi i crnogorski parlament.

"Očekujem da ćemo imati podršku i vlasti i opozicije, jer mislimo da jedan takav zločin takođe treba da osudi ovaj parlament”, rekao je Mandić i dodao da osuđuje svaki zločin i ovaj u Srebrenici, naročito nad ženama i djecom.

Crna Gora će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, potvrdio je premijer Milojko Spajić u Skupštini.  

Spajić je to rekao u okviru "premijerskog sata" u odgovoru na pitanje lidera opozicione Bošnjačke stranke Еrvina Ibrahimovića da li će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.