ATV

Ana Primorac

Oglasila se Buntićeva prva supruga nakon optužbi za nasilje u porodici

  • Izvor: Slobodna Dalmacija
  • 26.09.2023. 08:15

Ana Primorac, prva supruga nekadašnjeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića, odlučila je javnosti podijeliti svoju stranu priče u vezi s aktualnim slučajem nasilja u porodici koji potresa javnost.

"Ovo je moja prva i posljednja izjava koju dajem za medije isključivo zbog želje da prestane linč na osobe koje ne zaslužuju biti dio ove priče, nažalost aktualne u medijima. Radim ovo u svrhu zaštite naše maloljetne djece", istakla je Ana odmah na početku i nastavila:

"Naša bračna zajednica je okončana u februaru 2018. godine. S Denisom Buntićem sam provela 17 godina, dobili smo kćerku i sina koji su još maloljetni. Do kraja naše bračne zajednice kada smo se razišli sporazumno, Denis Buntić nikad nije digao ruku na mene niti sam bila izložena nasilju od strane svog bivšeg supruga. Naš brak je prestao na sporazuman način i dogovorom o brizi naše djece. Sve ostalo, kao i privatan život bivšeg supruga nakon našeg razilaska, nisam adekvatna komentirati", kaže Ana, javlja Slobodna Dalmacija.

Bivši hrvatski rukometaš pretukao suprugu: Uhapšen u BiH

Bivši hrvatski rukometaš pretukao suprugu: Uhapšen u BiH

Ona je rekla da djeca viđaju oca kad požele i on njih isto te da nema nikakvih problema u njihovom odnosu. 

„Kao što sam vam rekla, ovo je moja prva i posljednja izjava za bilo kakav medij i želim posebno naglasiti da ću na bilo kakvo javno spominjanje mene i naše maloljetne djece, biti primorana reagovati sudskim putem", zaključila je Ana.

Podsjetimo, bivši hrvatski rukometaš Denis Buntić priveden je u petak u Ljubuškom nakon napada na suprugu Klaru Buntić, a policija mu je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja, uključujući i zolje te automatsko oružje. Ipak, pušten je nakon ispitivanja i neće u pritvor.

"Zatvorila sam oči dok me udarao. Nisam se mogla obraniti. Udarao me u leđa, u glavu, u trticu… Pobjegla sam u trenutku kad se okrenuo", ispričala je supruga bivšeg hrvatskog rukometaša. 

Pratite nas i putem Vibera