Miodrag Linta

Oluja je udruženi zločinački poduhvat

  • 05.08.2018. 09:17

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da je cilj hrvatske vojne i policijske akcije "Oluja" bilo protjerivanje Srba iz Hrvatske, gdje ni danas ne postoji volja da se prevaziđe ratna prošlost.

Linta je napomenuo da svakog 5. avgusta treba da upozoriti da "Oluja" nije bila nikakva "čista vojna akcija", već udruženi zločinački poduhvat. 

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj ni poslije više od dvije decenije ne postoji volja da se prevaziđe ratna prošlost, dok brojni problemi prognanih Srba i dalje nisu riješeni. 

Linta je podsjetio da je, između ostalog, oteto više od 40 hiljada stanarskih prava, da 50 hiljada penzionera potražuje penzije, da se potražuje oko 800 hiljada poljoprivrednih parcela, te da desetine hiljade Srba ne mogu da potvrde radni staž, dok se hiljadama građana i dalje duguje dinarska i devizna štednja. 

On je ocijenio da problemi prognanih Srba neće moći biti riješeni bez pritiska iz Brisela i Vašingtona i ostatka međunarodne zajednice. 

Linta je istakao da je tema današnje Hrvatske prošlost i NDH, a paradigma toga je pjevač Marko Perković Tompson iza koga stoje sve relvantne društvene snage - crkva, fudbalska reprezentacija, hrvatska vlast, a predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kaže da joj je omiljeni pjevač. 
 

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program