Privredni kriminal i korupcija

Pretresi širom Slovenije: Policija upala u kuću gradonačelnika Ljubljane

 • Izvor: n1.info.si
 • 23.01.2024. 12:43

Od jutros su u toku pretresi u Ljubljani i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića, potvrđeno je u ljubljanskoj opštini

Iz ljubljanske policijske uprave naknadno je saopšteno da provode opširne aktivnosti “u okviru istrage krivičnih djela privrednog kriminala i korupcije” na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice, prenosi N1 Slovenija.

Pretresi se vrše kako u prostorijama opštine, tako i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića. Istrage su počele rano jutros.

U Policijskoj upravi Ljubljana takođe je potvrđeno za N1 da je u toku više pretresa kuća na širem području PU Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice.

Nezgoda u centru Banjaluke, auto udarilo ženu!

Nezgoda u centru Banjaluke, auto udarilo ženu!

“Policijska uprava Ljubljana provodi opširne operativne aktivnosti po naredbama nadležnog suda”, saopštili su.

Istragu vodi specijalizovano državno tužilaštvo, policija ne može dati više informacija zbog interesa istrage, dodaju oni.

Prema riječima advokata Janeza Koščaka, Janković je optužen da ga je podsticao na zloupotrebu položaja zbog potpisivanja dva sponzorska ugovora sa fudbalskim klubom. Advokat nije želio da otkrije o kom je klubu riječ.

Kriminalisti su iz kabineta gradonačelnika uzeli nekoliko dokumenata, uključujući njegov raspored i dvije rođendanske čestitke.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

  U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

 • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.