Skupština Beograda odlučila

Radojičić novi gradonačelnik Beograda

  • 07.06.2018. 15:52

Direktor "Tiršove" doktor Zoran Radojičić izabran je na sjednici Skupštine grada Beograda, kao kandidat SNS, za novog gradonačelnika prijestonice.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Funkciju zamjenika gradonačelnika obavljaće dosadašnji gradski menadžer, Goran Vesić.

Skupština grada Beograda prethodno je završila raspravu koja je trajala četiri sata, a glasalo se tajno zaokruživanjem "za" ili "protiv", iza paravana.

Radojičić je u ekspozeu rekao da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prijestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate.

"Novo rukovodstvo planira da nastavi tamo gde je prethodno stalo", rekao je Radojičić odbornicima pošto je predložen za gradnonačelnika na sjednici Skupštine grada Beograda.

Sa druge strane, odbornici Saveza za Srbiju zamjerali su Zoranu Radojičiću na tome što je, kako navode, "pristao da bude paravan za lošu politiku Srpske napredne stranke i što je pristao na pogubnu politiku kontinuitet".

Na njihove kritike odgovarali su kandidat za zamjenika Goran Vesić i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković.

Inače, pred početak sjednice više desetina građana okupilo se ispred zgrade Skupštine, da bi, kako navode, "pružili podršku novom gradonačelniku".

Okupljeni su aplauzom pozdravili kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i Gorana Vesića, koji je kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Za članove Gradskog vijeća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.