ATV

Na Gorana Mišovskog

Sjeverna Makedonija: Poslanik bacio papire na potpredsjednika parlamenta

 • Izvor: Anadolija
 • 21.11.2023. 10:32

Sjednica Sobranja Sjeverne Makedonije prekinuta je juče nakon što su dva poslanika Ljevice napala potpredsjednika parlamenta Gorana Mišovskog, gađajući ga listovima sa izmjenama i dopunama Poslovnika, a zatim su razbili kompjuter i telefona ispred potpredsjednika, prenosi Anadolu.

Najprije je poslanik Borislav Krmov, koji je imao proceduralne primjedbe, počeo da gađa potpredsjednika Mišovskog listovima pisanih amandmana, nakon čega je razbio kompjuter i telefon ispred njega, a potom mu se pridružio i poslanik Dimitar Apasiev, lider stranke Levica.

Jedina dva poslanika Levice u parlamentu podnijela su više od 2.000 amandmana na Poslovnik o radu Sobranja, odnosno, prema riječima predsjednika parlamenta Talata Džaferija, poslanici pomenute stranke podnijeli su 2.461 amandman, od kojih je samo 12 u redu.

U Sobranju Sjeverne Makedonije u ponedjeljak je održana 131. sjednica na kojoj su se poslanici izjasnili o amandmanima poslanika na Poslovnik o radu Skupštine, ali je sjednica nekoliko puta prekidana zbog incidenata koje je izazvala Levica, koja ima samo dva poslanika.

Apasiev je nastavio da vrijeđa prisutne poslanike pozicije i opozicije, izjavljujući da u Sobranju Sjeverne Makedonije nema parlamentarne demokratije.

Incident u kojem su poslanici Ljevice napali potpredsjednika Mišovskog, dogodio se nakon što 87 poslanika prisutnih na sjednici nije prihvatilo njihov zahtjev da se predloženi zapisnik povuče iz rasprave.

Pratite nas i putem Vibera

 • 17:20 Revolucija 1917 (R)

  Revolucija 1917 (R)

 • 17:50 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

  ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

  ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

 • 20:30 Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

  Film: Tajna Nikole Tesle (12+)