Užas kod Čakovca

Štene strpali u kantu za smeće, pa utopili u potoku

  • Izvor: Agencije
  • 03.11.2021. 12:23

Volonteri azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa u naselju Parag nedaleko od Čakovca.

Na teren je izašla krim policija.

Na snimcima nasilja prema životinji koja se širi društvenim mrežama su i sasvim mala djeca.

Dojavu o ovom događaju je potvrdila i PU međimurska, prenosi Dnevnik.hr.

– Mogu potvrditi da smo zaprimili dojavu o tome, krim policija je na terenu i kriminalističko istraživanje je u toku – rekla je portparol međimurske policije Marina Soldat.

Osim utopljenog šteneta, iz azila poručuju da su uspjeli spasiti kuju i preostala dva šteneta. Najavljuju nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja.

– Romsko naselje Parag. Nismo stigli na vrijeme. Predivno, nježno, drago štene prvo je živo strpano u kantu za smeće (imamo i snimku, ali i ovo što smo vam pokazali nam se čini previše), a potom utopljeno u potoku kraj naselja. Oprosti, draga dušo. Uspjeli smo stići na vrijeme da spasimo mamicu i preostala dva šteneta koji su smješteni u sklonište. Nama počinje nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja. I trenutno se osjećamo toliko nemoćni jer će svaki pas koji ostane u romskom naselju živjeti životom užasa i strave. Podijelite, nek svijet ponovo vidi u kakvoj državi živimo. I nemojte reći, i djeci je strašno jer je. Ali djeca nisu u našoj glavnoj domeni djelovanja, a unatoč tome što nisu, pomagali smo i njima – objavili su na Fejsbuku.

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.