"Vek pobednika 1918-2018"

Cvijanovićeva na vojnoj vježbi na poligonu "Pešter"

  • 09.11.2018. 19:45

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće sutra na vojnom poligonu "Pešter" kod Sjenice Združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018", povodom obilježavanja stogodišnjice pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Cvijanovićeva će prisustvovati vježbi u 11.45 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

U Srbiji će sutra biti održana velika vojna vježba sa bojevim gađanjem pod nazivom "Vek pobednika 1918-2018", kojom će biti obilježeno 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu. 

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati oko osam hiljada pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i vazduhoplova. 

Vježba će se održati istovremeno na deset lokacija u Srbiji, na kojima će se uz sadejstvo sa vazdušnim snagama, izvoditi planske, vježbovne i borbene aktivnosti uz učešće 100 tenkova, 100 borbenih vozila, 100 artiljerijskih i zemaljskih i protivvazduhoplovnih raketnih sistema. 

Iz Ministarstva odbrane Srbije najavljeno je da će se vježba održati na vojnim kompleksima Pasuljanske livade, Međa, Orešac, Borovac, privremenim poligonima "Pešter" i "Titel", kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće prvo prikazu na Pasuljanskim livadama, a zatim i izvođenju vježbe na Privremenom poligonu "Pešter". 

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?