Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Cilj obrazovanje u Srpskoj uskladiti sa digitalnim dobom

  • 02.07.2019. 15:22

Ministar posvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je u Sankt Peterburgu da je primarni cilj da obrazovanje u Republici Srpskoj bude unaprijeđeno po mjeri današnjeg učenika i u skladu sa socijalnim i tehnološkim dostignućima novog digitalnog doba.

Trivićeva je o obrazovnom sistemu Republike Srpske informisala učesnike 11. Međunarodnog pedagoškog foruma "Moderne tehnologije učenja: dostignuća, iskustvo i praksa", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. 

"Forum je prilika da se upoznamo o modelima obrazovanja različitih zemalja, kako u nastavnom procesu, tako i u primjeni novih tehnologija u metodikama u procesu izvođenja nastave, a sve s ciljem stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka", naglasila je Trivićeva. 

Međunarodni pedagoški forum u Sankt Peterburgu okupio je više od 500 vodećih eksperata u oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta. 

Forum se održava uz informacionu podršku Ministarstva prosvjete Ruske Federacije i aktivnu saradnju organa lokalne samouprave, koji vrše upravu u oblasti obrazovanja na cijeloj teritoriji Rusije. 

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.