Obren Petrović odlazi u Sarajevo 

Uskoro vanredni izbori u Doboju

  • 13.10.2018. 19:13

Rezultati opštih izbora, Doboj ostavljaju bez dva najviša funkcionera i vode u vanredne izbore za gradonačelnika. Više od 16 hiljada glasova samo u Doboju, nakon 16 godina na mjestu prvog čovjeka grada, Obrena Petrovića šalju u Parlament BiH. 

On se o odlasku još ne izjašnjava, ali za dobojski SDS nema dileme o prelasku u Sarajevo, djelovanju u sklopu srpskog bloka, i novim izborima. 

„Nakon odlaska gradonačelnika 90 dana je rok koji CIK treba provesti za formiranje novih izbora i mi ćemo u gradu Doboju zajedno sa svim političkim partijama ići ka jedinstvenom kandidatu za gradonečelnika," rekao je Danijel Jošić, član Glavnog odbora SDS Doboj. 

O imenima u SDS-u ne žele da spekulišu. Još je rano za imena, kažu i u SNSD-u, ali poručuju da i oni razmišljaju o kandidatu.

„Naše je sada da razmišljamo koga dovesti za načelnika iz koje sredine i ko bi to bio najbolji za grad Doboj, a ne samo za neke pojedince,“ kaže Uroš Gostić, predsjednik GO SNSD Doboj.

Dok dvije najjače partije ne bježe od razgovora, i socijalisti najavljuju trku. Uz podršku koalicionih partnera, vjeruju, mogu do fotelje prvog čovjeka grada. 

Opštih izbori ostavljaju praznu i fotelju zamjenika gradonačelnika, nakon što je Nebojša Marić, kao nosilas SDS-ove liste osvojio mandat u Narodnoj Skupštini Srpske. Njegovog nasljednika bira lokalna skupština, već iduće sedmice. 

Ima i onih koji još sumnjaju u Petroviće odlazak. Misle da ostaje na čelu Doboja, ali ulazi u vlast u Banjaluci. Neki već licitiraju nasljednika između SDS-ovih Borisa Jerinića i Dejana Starčevića, aktuelnog direktora dobojske toplane, koji bi do izbora mogao da sjedne u fotelju zamjenika gradonačelnika. 

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program