Radnik brodskog JKP Vodovod

"Dok smo tražili Danku rekao je: Džaba je tražimo, oteta je" Prijatelj otkrio detalje o ubici

  • Izvor: Kurir
  • 07.04.2024. 12:30

Prijatelj i kolega osumnjičenih radnika borskog JKP Vodovod Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50) koji su 26. marta kolima udarili malu Danku Ilić (2) u Banjskom polju stavili je u kola, a kada se probudila zadavili je i bacili na obližnju deponiju, kaže za Kurir "da se Dejan ponašao sasvim normalno nakon zločina i da je imao svoju teoriju šta je sa djevojčicom."

Pa da podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević kobnog dana su službenim kolima "fijat pandom" bili u Banjskom polju na terenu, a kako je utvrđeno i jedan i drugi su bili pod dejstvom alkohola u trenutku kada su udarili djevojčicu koja je izašla iz obližnjeg dvorišta. Nakon što su je udarili, suvozač Dejan je unio u kola i tada su se dogovorili da je bace na deponiju. Djevojčica se u jednom trenutku probudila, ali je Dejan kako se sumnja, zadavio rukama. Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno, prenosi Kurir.

- Kada je nestala djevojčica sve kolege iz firme su se potresle, nekako razmišljaš dijete je malo, gdje je moglo da ode. Dankine roditelje poznajem i bilo mi je teško zbog njih, ali nijednog trenutka nisam mogao da zamislim da su moje kolege tako nešto napravile - rekao je naš sagovornik i dodao da osumnjičene poznaje godinama.

Dankin otac o potrazi za djetetom: „Mnogo nam je loše...“

Dankin otac o potrazi za djetetom: „Mnogo nam je loše...“

- Nekoliko nas se priključilo potrazi za nestalom djevojčicom, sad kad se sjetim, Dejan je tih dana dok smo je tražili pričali da je djevojčica sigurno oteta i da je džaba tražimo po Banjskom polju. Djelovao je smireno sve vrijeme. Na početku smo svi imali teorije zavjere gde je djevojčica i šta joj se desilo, ali onog trenutka kada su Dejan i Srđan uhapšeni mi smo se zaledili. Zamislite, Dejan je učestvovao u potrazi, a znao je šta joj je uradio. Treba mu iščupati srce, sram ga bilo.

Kako je potom dodao radnik borskog JKP Vodovoda, on nikada ne bi mogao da posumnja da su Dejan i Srđan nešto tako uradili, jer su sve vrijeme išli normalno na posao.

"To nam radi vaspitačica": Otac se igrao sa kćerkom, pa otkrio strahotu

- Radili smo zajedno tih dana nakon što je dijete nestalo, ništa nije ukazivalo da su učestvovali u zločinu. Znali su da popiju po koju čašicu više, ali to je bilo standardno, znam da je jedan kolega rekao Dejanu da mu nije dobro što pije toliko jer je prošle godine jedva preživio, imao je infarkt - kaže on i dodaje:

- Dalibor (prim. aut. Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, i uhapšeni za saučesništvo u teškom ubistvu) takođe je bio na poslu. Međutim, kod njega sam primijetio da se čudno ponaša, pogotovo kada mu je brat Dejan uhapšen. Nekako počeo je više da pije, gledao je u jednu tačku, djelovalo je kao da je odsutan. Mislio sam nije mu lako, opet brat mu je ubio dijete, a kada sam čuo da je i on uhapšen jer je pomagao, šokirao sam se. Riječi nemam, ako su krivi, treba da ih strijeljaju.

Policija traži Dankino tijelo u pećini

Policija traži Dankino tijelo u pećini

Radnik JKP Bor naveo je i da poznaje Srđana koji je po njemu prije dvije godine počeo da se ponaša drugačije. Navodno, znao je da ode u kafić gdje su mladi, posmatra ih i pije. Kako je dodao naš izvor, oni su se šalili sa njim da traži novu djevojku jer se tada rastao sa ženom.

- Kao i sve kolege koji su bili bliski sa Dejanom, Srđanom i Daliborom išao sam na informativni razgovor u policiju. Nakon što smo ispitani, pušteni smo kući. Pitali su nas kako su se oni ponašali od tog dana 26. marta, da li su nekom nešto pričali. Policija radi svoj posao, nisam se uplašio, ali mi je strašno to što su uradili i sad se prave pametni i zezaju te ljude koji traže na 100 lokacija tijelo djevojčice - rekao je naš sagovornik.

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Inače, tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno iako su pripadnici MUP-a Srbije pretražili na desetine lokacija, među kojima i imanja osumnjičenih u selu Zlot odakle su Dragijevića, tako i selo Luka odakle je Janković. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dejan Dragijević uz pomoć saučesnika, svog oca Radislava (73) i mlađeg brata Dalibora (40) navodno, premestio telo male djevojčice Danke Ilić, dva dana kasnije, tačnije 28. marta na za sada nepoznatu lokaciju. Njih dvojica trebalo bi danas da budu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječeru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: