Dvije decenije od martovskog pogroma

Gujon: Pogrom Srba na KiM nezapamćen u novijoj istoriji Еvrope

  • 17.03.2024. 12:56

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon rekao je danas da je pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji koji se dogodio prije 20 godina "nezapamćen u novijoj istoriji Еvrope" ističući da je kao odgovor na varvarstvo ekstremista odlučio da pomaže Srbima na Kosmetu.

Gujon je podsjetio da je za dva dana, 17. i 18. marta 2004. godine ubijeno 16 Srba, spaljeno više od 1.000 kuća, srušeno 35 crkava i manastira i protjerano više od 4.000 ljudi.

"Kao odgovor na varvarstvo ekstremista i uprkos ćutanju mnogih u svijetu, odlučio sam tada da ću pomagati Srbima na Kosmetu. Nisam još znao kako, ni kada, ali sam znao da neću sjedeti skrštenih ruku i gledati te užase koji pogađaju jedan hrabar i ponosan evropski narod o kome su mi otac i djed toliko pričali", napisao je Gujon u objavi na Instagramu.

S bratom Bertranom, kako je dodao, osnovao je humanitarnu organizaciju "Solidarnost za Kosovo" koja radi i danas.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok