Dolazak francuskog predsjednika nakon 18 godina

Makron stiže u Srbiju

  • 15.07.2019. 07:53

Francuski predsjednik Emanuel Makron boraviće danas i sutra u Srbiji, kao gost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Kako je najavljivano, glavna tema razgovora biće evropske integracije.

Dok tamošnji mediji ocjenjuju da Makron dolazi da pokaže kako je Pariz i dalje značajan igrač na svjetskoj političkoj i bezbjednosnoj sceni, navodeći kako Beograd Makrona dočekuje u svjetlu njegove nedavne, ne baš optimističke poruke da ne podupire proširenje Evropske unije, dok ona ne dosegne unutrašnju konsolidaciju, u Elizejskoj palači ističu kako Makron u Beograd dolazi s porukom da je Srbiji mjesto u Evropskoj uniji i da Francuska podržava proces približavanja Srbije evropskim integracijama.

Jedna od tema na dnevnom redu susreta predsjednika Srbije i Francuske biće i problem Kosova, a beogradski mediji navode kako službenom Parizu ne smeta eventualna razmjena teritorija ili promjena linije razgraničenja ukoliko se Beograd i Priština o tome dogovore i to prihvate svi u regiji, navode beogradski mediji pozivajući se na izvore iz Elizejske palače.

Posjetu francuskog predsjednika Srbiji pratiće još nekoliko bilateralnih detalja, među kojima je činjenica da je Makron trebao posjetiti Srbiju još u decembru prošle godine, ali su dolazak u Beograd odložili protesta  "žutih prsluka" širom Francuske.

Mediji u Beogradu i Parizu naglašavaju kako je posjeta predsjednika Makrona prva posjeta jednog francuskog predsjednika Srbiji od vremena Žaka Širaka 2001. godine.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program