Horgoš

Na graničnom prelazu zaplijenjeno 70.000 evra

  • 30.07.2019. 16:36

Carinici su na Horgošu spriječili još jedan pokušaj prenosa veće količine novca od one koja je dozvoljena.

Prekršaj je otkriven kontrolom "mercedesa" ruskih registarskih oznaka kojim je iz Rusije ka Srbiji putovao jedan 38-godišnji srpski državljanin iz Tutina.

Putnik je, naime, službenicima rekao da ima nešto novca kod sebe, ne precizirajući o kom iznosu se radi, ali su carinici u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik stavio na zadnje sjedište zatekli čak 70.000 neprijavljenih evra.

Njemu je vraćeno 10.000 evra što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak od 60.000 evra privremeno zadržano do okončanja postupka.

Iz Uprave carina podsjećaju putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali da su svi u obavezi da prijave ukoliko sa sobom nose više od 10.000 evra pri ulasku i izlasku iz zemlje.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.