Tomislav Momirović

"Sjeveru Kosova prijeti nestašica životnih namirnica"

  • Izvor: SRNA
  • 15.12.2022. 11:37

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Srbije Tomislav Momirović rekao je da sjeveru Kosova, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, prijeti nestašica osnovnih životnih namirnica i goriva.

"Nažalost, nadležne inspekcije prijavljuju da se na Kosovu bližimo kritičnoj tački kada je reč o snabdevenosti osnovnih životnih namirnica i goriva", rekao je Momirović za poslovni portal "Blic biznis".

Prema njegovim riječima, zbog bezumnih poteza samoproglašenog Kosova situacija sa snabdijevanjem osnovnih životnih namirnica je i više nego zabrinjavajuća.

"Naši pokazatelji govore da bi se to moglo desiti već za nekoliko dana", naveo je Momirović.

On je pozvao privremene institucije u Prištini da svoje djelovanje usklade sa sporazumima koje su sami prihvatili i potpisali, kako bi se stvorili uslovi za normalno snabdijevanje građana Kosovske Mitrovice i drugih opština na sjeveru pokrajine.

Do eskalacije na sjeveru Kosova i Metohije došlo je prošlog vikenda, kada je na Jarinju uhapšen bivši pripadnik Kosovske policije Dejan Pantić, što je izazvalo revolt Srba sa sjevera, koji su u znak protesta na nekoliko mjesta postavili barikade na putevima.

U međuvremenu, Kosovska policija je zatvorila administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, tako da oni već nekoliko dana ne funkcionišu, niti za vozila, niti se njima može proći pješke, a sve to otežava i promet roba i osnovnih životnih namirnica do opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program