Rumunski senator

Šošoka: Sve države Balkana imaju obavezu da brane Srbiju od rezolucije o Srebrenici

 • Izvor: SRNA
 • 17.05.2024. 15:24

Rumunski senator i predsjednik SOS partije Diana Jovanović Šošoka rekla je da se nada da Generalna skupština UN neće usvojiti rezoluciju o Srebrenici i naglasila da sve države na Balkanu imaju dužnost i obavezu da brane Srbiju.

"Niste vi krivi za ono što se desilo u Srebrenici, kao ni za ono što se desilo na Kosovu... Ako se desi usvajanje rezolucije o Srebrenici, znači da će Srbija biti najveći primjer kako jedna država može da se okupira lažima", rekla je Šošoka.

Prema njenim riječima, Srbija mora da apeluje na svoj narod, na ljude iz svih krajeva i ne samo širom Srbije, već i u Еvropi jer ima dosta država koje shvataju da su u opasnosti, prenosi RT Balkan.

"Morate se braniti i tražiti od svih drugih država oko vas, uključujući i Rumuniju, da brane vašu državu i svoj narod. Ako uspiju sa vama, uspjeće sa mnom, uspjeće sa Bugarskom, Mađarskom, Sjevernom Makedonijom", upozorila je Šošoka.

Ona je dodala da Srbija za obične ljude, za Rumuniju i njene političare neće biti "žigosana", već će biti heroj.

"Za nas, za prave ljude, za nas iz Rumunije, pa i političke ličnosti poput mene, vi ćete biti naši heroji. I zato moramo da vas branimo i da vam pomognemo da se odbranite pred ovim masovnim napadom", naglasila je Šošoka.

Ona je navela da će poslati otvoreno pismo i moliti političare iz cijele Еvrope i svijeta da pošalju otvorena pisma UN i da ponovo analiziraju ovaj slučaj, te dodala da će i u pismu UN ponoviti da je Kosovo Srbija.

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

 • 23:30 Noćni program

  Noćni program