Kosmet

Srpska lista neće glasati za Kurtijevu vladu

  • 22.03.2021. 20:44

Poslanik Srpske liste Igor Simić rekao je danas kandidatu za novog premijera privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da je prekršio ustav samoproglašenog Kosova predlažući kabinet u kome je samo jedno ministarstvo predviđeno za Srpsku listu, umjesto dva.

On je obrazložio da Srpska lista sa 11 poslanika, deset Srba i jedan Goranac, ima pravo na dva ministarstva, umjesto jednog kako je Kurti u ekspozeu predložio.

"Na ovo ćemo se žaliti Ustavnom sudu. Potpisima smo na sastancima koje smo imali dokazali da imamo 11 zamenika i dva ministarstva. Loš je početak sa vaše strane, gospodine mandataru, loša je poruka za sve građane. Srpska lista neće glasati za vladu i mi ćemo se žaliti Ustavnom sudu", rekao je Simić.

Ostaje otvoreno pitanje da li će kandidat za ministra za zajednice i povratak Goran Rakić iz Srpske liste ostati kandidat ili će Kurti do zaključenja rasprave o ekspozeu predložiti novog kandidata za to ministarsko mjesto.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.