Oglasilo se Tužilaštvo

Šta će biti sa majkom dječaka osumnjičenog za masakr?

 • Izvor: B92
 • 26.05.2023. 10:52

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke K. K.

Podsjećamo, K. K. 13-godišnji dječak, je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica u međuvremenu preminula.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

Oglasilo se Tužilaštvo: Molimo, ne objavljujte

Oglasilo se Tužilaštvo: Molimo, ne objavljujte

"Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica", navodi se u saopštenju VJT.

Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka (13) i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Hitna reakcija škole; Direktor:

Hitna reakcija škole; Direktor: "Ja ću biti sa dječakom koji je prijetio da će pobiti sve"

"Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donetim odlukama", navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Ključno pitanje na koje je majka morala da odgovori tokom saslušanja bilo je i šta je posljednje što joj je rekao sin prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Takođe, Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.