Vlade Radulović

Stručnjak analizirao novi srpski helikopter: Zašto je MI-35 leteći tenk

  • Izvor: Kurir
  • 24.11.2023. 13:49

Vlade Radulović, vojno politički analitičar gostovao je u jutarnjem programu "Redakcija" pri "Kurir" televiziji, komentarišući jučerašnje predstavljanje naoružanja Vojske Srbije u Batajnici.

MI-35 je dobio ocjene da je "čudovište od helikoptera", a Radulović je pojasnio proces jačanja i modernizacije naoružanih snaga Srbije i šta je najznačajnije što je nabavljeno, kupljeno i modernizovano.

"Uzimam ljeto 2016. godine, kao prelomnu tačku kada su stigla dva helikoptera MI16, iz Rusije. I, eto, kažem, kada se osvrenemo na ono u Batajnici, taj proces i dalje teče i zahtijeva i vremena i godina i novca, ali ono što je najbitnije, džaba tehnika kada nemate ljude", rekao je Radulović za pomenuti portal.


Stručnjak za tenkove: Rusija povlačenjem T-55 šalje najjeziviju poruku

Stručnjak za tenkove: Rusija povlačenjem T-55 šalje najjeziviju poruku

"MI-35 je čudovište od helikoptera", tako je juče ocijenio taj helikopter predsjednik Vučić, a o kakvoj letjelici je zapravo riječ i zašto se naziva letećim tenkom, objasnio je Radulović.

"Prva četiri helikoptera MI35-N, su najveći iskorak u polju oklopne borbe iz helikopterske perspektive posmatrano. Tu je i priča o nabavci MI35-M, i u jednom mediju sam rekao da stiže, pa su se svi pitali da li su tačne te informacije i evo, vidimo da jesu. Kada govorimo o kiparskim helikopterima koje smo juče vidjeli, samo ih Kipar ima. Oni su ih kupili početkom 2000-ih godina, specifični su po mnogo čemu. On ima taj, aj da kažemo, dupli top u kalibru 30 mm, a u novim topovima iz Ruske Federacije, ima rotirajuću gondolu ili kupolu ispred prednjeg nosnog dijela s 23 milimetara... Zašto je to tako moćno sredstvo, imate protivoklopne rakete i imamo ih u našem naoružanju, oni mogu da idu na ove helikoptere, kao i lanseri nevođenih raketnih zrna, koje mi proizvodimo ovdje", objasnio je Radulović.


Skandalozno: Odbjegli pedofil pred kamerama hrvatskog medija opravdava bijeg, tvrdi da nije kriv

Skandalozno: Odbjegli pedofil pred kamerama hrvatskog medija opravdava bijeg, tvrdi da nije kriv


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.