Oglasio se javni servis

Umro snimatelj RTS koji je doživio infarkt u programu uživo

  • Izvor: Telegraf
  • 30.10.2023. 15:30

Snimatelj Radio-televizije Srbije koji je 24. avgusta, tokom emisije uživo doživeo infarkt, preminuo je.

Riječ je o Zoranu Saviću, koji je srčani udar doživio na Adi Ciganliji, tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan".

Ovim povodom Telegraf je kontaktirao pres službu Javnog servisa, s obzirom na to da su se na društvenim mrežama pojavili neprimjereni komentari na račun Radio-televizije Srbije.

Drama u Dubici: Repetirao pištolj pa uperio ka policajcima

Drama u Dubici: Repetirao pištolj pa uperio ka policajcima

Saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

"Neprimjereno je da se ovako tragičan događaj i smrt našeg kolege koristi u svrhu napada na RTS. Na sopstveni zahtjev, Zoran Savić je učestvovao u realizaciji emisija sa kraćim smjenama van televizijskih studija. Napominjemo da se RTS pridržava svih preporuka i upozorenja nadležnih institucija o uslovima rada pod vanrednim okolnostima, iako pojedinci zlonamjerno i tendenciozno kao uzrok Zoranovog infarkta navode rad u lošim i neprihvatljivim uslovima na terenu. Toga dana, kao ni prethodnih, a ni narednih, nije izdato nijedno upozorenje koje se odnosi na rad u spoljnim uslovima uzrokovano visokom temperaturom vazduha.

Dječake tukli mokrim peškirima: Rukometaši osumnjičeni za zlostavljanje mladih igrača

Dječake tukli mokrim peškirima: Rukometaši osumnjičeni za zlostavljanje mladih igrača

Ukazujemo i na činjenicu da u okviru našeg sistema postoje zanimanja koja podliježu godišnjem sistematskom pregledu. Zoran Savić je svoj redovni pregled obavio u aprilu 2023. godine, a izvještaj potvrđuje da je Zoran mogao da obavlja posao kamermana, na kojem je bio angažovan. U ovim bolnim trenucima, pre svega za porodicu i bližnje, kao i za sve nas koji smo decenijama sarađivali sa Zoranom, opraštamo se od divnog kolege i dobrog čovjeka."


Pratite nas i putem Vibera