Više zemljotresa u jednom dijelu Srbije

  • 25.06.2020. 21:46

U 19 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 4.2 jedinica Rihterove skale u regionu Kladova, prenose mediji.

Intenzitet u epicentru, koji se prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda nalazi u Oršavi u Rumuniji, procijenjen je na šesti stepen Merkalijeve skale.

Iako zemljotresi ovakvog intenziteta mogu da izazovu mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti potresi su se osjetili širom opštine Kladovo, ali u susjednoj opštini Negotin. Zabilježili su ga i seizmološki aparati u Kladovu, Boru i Kučevu.

Tokom popodneva u rejonu Kladova oko 14.20 sati i u 17.30 časova zabilježeni su i zemljotresi magnitude 3,2 i 3,8 jedinica Rihterove skale sa epicentrom na 25 kilometara od susjednog rumunskog grada Drobeta Turn Severin.

Seizmografi su registrovali i potres u 17.36 na području Majdanpeka od 2,9 Rihtera.

Pročitajte i:

Tagovi:
  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok