Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije

Vulin i Petrušev: Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena

  • Izvor: SRNA
  • 24.04.2024. 15:18

Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim istakao je u razgovoru sa senatorom Republike Srpske Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici i da će iskoristiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno.

Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN planira da donese, te da će Rusija iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo spriječeno.

Tom prilikom Patrušev je okarakterisao kao posebno licemjerstvo to što Njemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. vijeku.

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici - nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici - nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu

Vulin se sa Patruševim sastao u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbjednosna pitanja.

Prema riječima Vulina, Patrušev je naveo da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i cjelovitosti.

Sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Patrušev je zahvalio Vulinu za sve napore i doprinos koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbjednosti.

Pratite nas i putem Vibera