Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Što počeo Bakir, Konaković bi da završi

 • Izvor: SRNA
 • 28.05.2024. 06:53

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da bi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković, pozivom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Potočare, htio da dovrši ono što je Bakir Izetbegović započeo prije devet godina.

"Aleksandru Vučiću su ustaše ubile djeda, otac mu je izbjegao kamu u majčinom stomaku, a Aleksandra su pokušali da ubiju u Srebrenici. Ono što je u Potočarima prije devet godina započeo Bakir Izetbegović sada bi da završi Konaković", rekao je Vulin u saopštenju.

Prema Vulinovim riječima, Vučić je pokazao dostojanstvo i hrabrost pred ruljom u Potočarima i nema razloga nikome ništa da dokazuje.

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

Vučić: Ako budem ubijen odgovoran je Еlmedin Konaković

"Neka Konaković dođe u Bratunac i neka dokaže da ima bar mrvu Vučićeve hrabrosti i dostojanstva. Bezbjednost među Srbima Konakoviću ja garantujem, pa pošto se svijetu obraća na srpskom, neka pokaže da ga i razumije", poručio je Vulin nakon što je Konaković pozvao Vučića na Generalnu skupštinu UN u Njujork 11. jula, kao i u Potočare, uz komentar "da može da se ogrne zastavom, a i ne mora".

Vučić je ovu Konakovićevu izjavu ocijenio kao poziv na njegovo ubistvo.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.