Vašington

Amerika objavila koga smatra odgovornim za ubistvo njenih vojnika

  • Izvor: Agencije
  • 31.01.2024. 21:53

SAD smatraju da militantna grupa Islamski otpor u Iraku stoji iza napada dronom u Jordanu u kojem su ubijena tri američka vojnika, objavila je danas Bela kuća, a prenosi Si Еn Еn.

"Vjerujemo da je napad u Jordanu planirala, finansirala i omogućila krovna grupa pod nazivom Islamski otpor u Iraku, koja uključuje više grupa uključujući Kata'ib Hezbolah", rekao je portparol Vijeća za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi.

Nije pripisao tačnu krivicu Kata'ib Hezbolahu, rekavši da to nije jedina grupa odgovorna za prethodne napade na američke baze.


Otac monstrum bacio dvoje djece sa 15. sprata

Otac monstrum bacio dvoje djece sa 15. sprata

"Ovo svakako ima obilježja stvari koje radi Kata'ib Hezbolah. Atribucija s kojom je naša obavještajna zajednica zadovoljna jeste da je to učinila krovna organizacija pod nazivom Islamski otpor u Iraku", rekao je Kirbi.

Troje ubijenih, više od 30 ranjenih

Inače, u napadu dronom ubijena su tri američka vojnika, a više od 30 pripadnika vojske je ranjeno. To je prvi put od početka rata u Gazi da su američke trupe pretrpjele žrtve od neprijateljske vatre na Bliskom istoku.

Odgovornost za napad već je ranije preuzeo pomenuti Islamski otpor u Iraku, grupa militanata koju podržava Iran, a djeluje u Iraku i Siriji.


Poznato koliko će biti povećane penzije u FBiH i kada počinje isplata

Poznato koliko će biti povećane penzije u FBiH i kada počinje isplata

Svi poginuli vojnici bili su narednici iz Džordžije, a Bajden je sinoć razgovarao s njihovim porodicama, a prisustvovaće i  pogrebu u bazi Dover u petak.

Od preostalih povrijeđenih vojnika, većina ih je otpuštena iz bolnice, dok je jedna osoba još uvijek u kritičnom stanju.

Bajden je inače najavio osvetu i odgovor na ove napade, međutim, do sada nije precizirao kako i na koji način to planira da izvede.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.