Otkazani letovi, kolaps u saobraćaju

Amerikance već boli glava od zime i snijega

  • 28.11.2019. 09:36

Dvije zimske oluje pogodile su u srijedu SAD zaustavivši motoriste i izazvavši kašnjenje letova u vrijeme kad Amerikanci uobičajeno zakrče auto-puteve i vazdušne luke putujući ka porodicama i prijateljima na proslavu Dana zahvalnosti.

Brojna vozila zaglavila su na međudržavnom putu broj pet nakon snažnog zimskog olujnog nevremena uzrokovanog brzim padom atmosferskog pritiska koje je rezultiralo snježnim pokrivačem visine 1,2 metra u planinskom području pacifičkog sjeveroistoka.

I američki srednji zapad teško je pogođen olujom koja je u utorak zahvatila Denver, uzrokovavši u vazdušnim lukama u Mineapolisu i Čikagu velika kašnjenja i odgađanje letova, piše Index.

Oluje su se dogodile u dane u godini kad se u SAD najviše putuje. Po podacima Američkog automobilskog udruženja, gotovo rekordan broj Amerikanaca, njih 55 miliona, sprema se na put dug barem 80 kilometara zbog Dana zahvalnosti u četvrtak.

Nakon što je u utorak dijelove Kolorada pokrilo 75 centimetara snježnog pokrivača, 30-ak centimetara snijega očekuje se i u Mineapolisu dok oluja dalje putuje prema istoku, najavljuju iz nacionalne meteorološke kancelarije. Snažna oluja kretaće se gornjim dijelom Mičigena i Njujorka prema Majni.

Na zapadnoj obali, pak, velike kiše zaprijetile su poplavama od San Dijega do Los Anđelesa.

Širom SAD 4.083 vazduhoplovnih letova je kasnilo, a 148, iz i u SAD, je otkazano, najviše na čikaškoj međunarodnoj vazdušnoj luci O'Hare.

Istočna obala SAD uglavnom nije zahvaćena lošim vremenom, ali zbog udara vjetra i do 64 kilometara na sat koji se prognoziraju za četvrtak ujutro, vjerovatno će iz bezbjednosnih razloga 16 golemih balona biti isključeno s njujorške parade za Dan zahvalnosti.

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?