Odlazi na odmor

Angela Merkel se povlači sa funkcije na mjesec dana

  • 20.07.2019. 13:03

Njemačka kancelarka Angela Merkel još danas ima državničke obaveze, nakon čega će otići na odmor, javlja „Bild“.

Kancelarka će odmarati na Alpima, a namjerava da ode i na premijeru opere „Tanhojzer“ u Bajrojtu. Kako se navodi, planira da čita knjigu „Žena koja drhti“ američke autorke Siri Hustvedt. U knjizi se govori o ženi koja ima napade drhtavice, kao i sama Merkelova.

Podsjetimo, Angela Merkel, koja je napunila 65 godina, već nekoliko puta je imala napade drhtavice u javnosti za vrijeme zvaničnih događaja.

Iz njenog kabineta su demantovali glasine da je kancelarka bolesna, ali isto tako navukli su na sebe bijes njemačkih medija koji su zahtijevali da znaju šta se dešava sa kancelarkom.

Merkelova svake godine odlazi na godišnji odmor, ali ove godine će biti naročito u fokusu javnosti upravo zbog mogućih glasina da je bolesna i da bi umjesto odmora na Alpima mogla otići na liječenje.

(Sputnjik/ATV)

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)