Bivši potpredsjednik SAD-a

Bez ustručavanja: Sjeverna Koreja nazvala Bajdena "budalom niske inteligencije"

  • 22.05.2019. 09:18

Sjeverna Koreja označila je juče bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena kao “budalu niske inteligencije” i “imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića”, pošto je američki predsednički kandidat nedavno nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a tiraninom.

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Bajden uvrijedio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio “ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati” protiv Sjeverne Koreje, prenosi AP.

Bajden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsjednika Donalda Trampa da se slaže s “diktatorima i tiranima” kao što su Kim i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara", prenijela je KCNA.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije.

"Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmije", kaže se u izvještaju agencije.

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.