ATV

Džon Kirbi

Bijela kuća: Povlačenje srpskih snaga sa administrativne linije smiriće napetosti

 • Izvor: Agencije
 • 03.10.2023. 22:42

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi kaže da je Srbija počela povlačenje vojske koja je bila raspoređena na administrativnoj liniji sa KiM, navodeći da je to dobra stvar koja će pomoći smirivanju napetosti.

Kirbi je ocijenio da taj potez neće u potpunosti eliminisati napetosti ali da će pomoći smirivanju situacije.

"Kao što znate jedan dio mirovnih trupa NATO, misije KFOR-a, čine i pripadnici američke vojske. Mislim da se njihov broj neće mijenjati. Neće biti raspoređivanja dodatnih američkih trupa”, rekao je Kirbi na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, prenio je Glas Amerike.

Na molbu da prokomentariše najavu raspoređivanja dodatnih 200 britanskih vojnika na KiM, Kirbi je rekao da je to pitanje za London.

“Koliko razumijem, Ujedinjeno Kraljevstvo se trenutno nalazi u ciklusu liderstva u Kforu i to je pitanje za njih. Ono što je poznato jeste da nema naznaka o povećanju broja američkih trupa”, naveo je Kirbi.

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

  ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

 • 20:30 Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

  Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

 • 22:00 Serija: Nemirni (12+)

  Nemirni je srbijanska televizijska serija iz 2023. godine, temelji se prema romanu Marka Popovića, Jedan pogrešan korak, a režirao ju je Darko Nikolić.

 • 23:00 Serija: Močvara (16+) (R)

  Serija: Močvara (16+) (R)