Horor na sahrani

Drama na sahrani: Umjesto na groblju završila u bolnici

  • 20.12.2018. 08:49

Pogrebna povorka s tijelom 65-godišnje Argentinke, koja je preminula u srijedu u Buenos Ajresu, na putu prema groblju skrenula je i odvezla se pred bolnicu.

Naime, vozaču pogrebnog vozila i članovima porodice učinilo se da pokojnica ispušta zvuke. Prema opisu, radilo se o zvucima lupanja i prigušenom jecanju koje je dopiralo iz kovčega, prenosi "Daily Mail".

Stoga se povorka, umjesto na groblje, dovezla ravno pred najbližu bolnicu da ljekari pregledaju tijelo. Ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni: ljekar je potvrdio da je žena mrtva najmanje 24 sata.

Video snimljen na licu mjesta pokazuje kako ljekar i osoblje bolnice, uz članove porodice, stoje uz pogrebno vozilo dok provjeravaju šta se dešava u kovčegu.

Na kraju se pretpostavlja da se radi o grešci ili je tijelo pokojnice ispuštalo zvukove usljed nagomilavanja plinova, a jecaji su mogli nastati kočenjem mišića koji kontroliraju glasnice.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?