Turski predsjednik

Erdogan: Neprijatelji islama i muslimana su i predsjednici nekih država

  • 25.11.2020. 20:39

Predsjednik Turske Redžep Erdogan izjavio je u srijedu kako je neprijateljstvo prema islamu i muslimanima postalo politika koju brane i predsjednici nekih evropskih država.

"Muslimani su suočeni s istom kampanjom linča i mržnje koja je u Evropi provođena nad Jevrejima uoči Drugog svjetskog rata", kazao je on, prenosi Anadolija

Turski predsjednik je rekao da se prava i slobode miliona muslimana u Evropi ne mogu prepustiti na volju nesposobnih političara.

"Na međunarodnim platformama i u okvirima prava i demokratije moramo se boriti protiv kulturnog rasizma, koji je Zapad preplavio poput kuge. Ujedinjenje naših snaga je put za tu borbu, bez ikakve sumnje", izjavio je Erdogan.

Kazao je kako je pandemija COVID-19 podsjetila da čovječanstvo dijeli istu sudbinu i da se "svi nalazimo na istom brodu, bez obzira na vjeru, jezik ili naciju".

Iz Predsjedničke palate održao je uvodno izlaganje na početku 36. zasjedanja Stalnog komiteta za ekonomsku i komercijalnu saradnju pri Organizaciji islamske saradnje (COMCEC).

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.