Prekid vatre do 20. juna

Gani proglasio primirje sa talibanima

  • 07.06.2018. 11:16

Avganistanski predsjednik Ašraf Gani objavio je danas prekid vatre sa talibanskim pobunjenicima do 20. juna, kada se završava muslimanski post, ali je rekao da će borba biti nastavljena protiv ostalih grupa, poput "Islamske države".

Gani je objavio primirje u televizijskom obraćanju. 

"Ovaj prekid vatre je prilika za talibane da se preispitaju i shvate da im njihova kampanja ne donosi naklonost ljudi, nego ih dodatno izoluje", rekao je avganistanski predsjednik. 

On je dodao da objava prekida vatre ukazuje na snagu avganistanskih vlasti i želju naroda da se pronađe mirno rješenje za avganistanski sukob. 

Talibani pokušavaju da ponovo uvedu striktni islamski zakon nakon što su svrgnuti sa vlasti 2001. godine tokom intervencije vojske SAD i njihovih saveznika.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.