Zavisnica od meta

Htjela mijenjati bebu za ajfon, pa kćerke ostavila u vrelom autu

 • Izvor: Telegraf
 • 20.03.2023. 09:43

Majka iz Australije, zavisnica od meta, proglašena je "sposobnom" od strane socijalnih službi i dozvoljeno joj je da zadrži starateljstvo nad kćerkama samo 10 dana prije nego što ih je ostavila da umru u vrelim kolima.

Keri-En Konli (30) iz Kvinslenda izjasnila se krivom za ubistva iz nehata kćerki Darsi-Helen (2,5) i Kloi-En (1,5) u februaru i osuđena je na devet godina zatvora, prenosi Daily mail.

Djevojčice su ostavljene u kolima devet sati dok je temperatura unutra prešla 60 stepeni.

Sada su otkriveni novi šokantni podaci - Konli je bila poznata Socijalnoj službi i ima dugu istoriju zanemarivanja i zavisnosti od droge.

Izvještaj je otkrio kako je Konli drsko rekla službama za djecu da je koristila metamfetamin i čak odbila testove na drogu. Rekla im je i da je željela da mijenja njeno nerođeno dijete za ajfon 7, 5. juna 2018. godine. Njena starija kćerka je navodno u novembru 2019. godine viđena kako sa bongom u ustima trči oko kuće.

Darsi-Helen je odvedena u bolnicu gdje su ljekari ustanovili da je neuhranjena, blijeda i da pati od dijareje.

Samo nedjelju dana kasnije, 13. novembra, policiji je rečeno da je Konli koristila i dilovala kristalnim metom iz svog doma, dok su njena djeca bila zaključana u drugoj sobi.

Uprkos brojnim šokantnim zlostavljanjima, službe za djecu su proglasile Konli za "roditelja koji je spreman i sposoban".

Samo 10 dana nakon te odluke, njene kćerke su pronađene mrtve. Na sudu u februaru rečeno je da je Konli namjerno ostavila kćerke u kolima dok su spavale.

Ona ih je odvela do kuće prijatelja u 23.30 sati 22. novembra 2019. godine prije nego što se vratila kući oko četiri sata.

Umjesto da kćerkice izvadi iz sjedišta, ona je otišla u kuću, bila je nekoliko sati na telefonu i zaspala.

Djevojčice su satima ostavljene u kolima na direktnom svjetlu dok je temperatura skočila na 61,5 stepeni.

Koža djevojčica je bila vrela na dodir, prekrivena opekotinama i žuljevima i "ljuštila se" dok su bolničari pokušavali da ih ožive, rečeno je u sudu.

Obdukcije su potvrdile da su djevojčice umrle od hipertermije kada se tijelo zagrije na više od 40 stepeni (ne treba miješati sa hipotermijom, koja je posljedica pretjerane hladnoće), ali vrijeme smrti nije moglo biti pravilno utvrđeno.

Konli će moći da podnese zahtjev za uslovnu slobodu u novembru sljedeće godine, nakon što odsluži tri godine zatvorske kazne.

(Foto: Facebook/Kerri-Ann Conley)

Tagovi:
 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.