Nakon pet mjeseci

Izvučeni ostaci tijela nastradalih u podmornici Titan

  • Izvor: B92
  • 11.10.2023. 13:28

Inženjeri su izvukli ostatke tijela nastradalih i krhotine podmornice "Titan" koja je implodirala u junu tokom turističkog obilaska ostataka broda "Titanik" u Atlantskom okeanu, kada je poginulo svih pet putnika, saopštila je američka Obalska straža.

Zvaničnici Obalske straže rekli su u utorak da su dodatni dijelovi podmornice izvučeni sa morskog dna prošle sedmice i da su odvezeni u američku luku, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Kako je saopšteno, medicinski zvaničnici analiziraće ljudske ostatke. Podmornica "Titan" implodirala je 18. juna tokom ekspedicije preduzete radi turističkog posmatranja olupina "Titanika" u sjevernom Atlantiku, kod obale Njufaundlenda u Kanadi.

Olupina "Titanika" leži na dubini od 3.800 metara.

Detaljna analiza pokazuje kako je izgledala implozija na podmornici

Detaljna analiza pokazuje kako je izgledala implozija na podmornici

Američka kompanija OceanGate, koja je organizovala putovanja podmornicama na lokacijama širom sveta, obustavila je sve operacije nakon katastrofe.

Međunarodna istraga o toj nesreći se nastavlja, a Obalska straža je saopštila da će biti održano javno saslušanje. Četvoro turista i izvršni direktor kompanje, koji je upravljao plovilom, poginuli su u nesreći.

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: