Uništena morska stanica

Jak napad na Odesu: Rusi koristili hipersonične rakete i dronove?

  • Izvor: RT Balkan
  • 25.09.2023. 08:08

Oružane snage Rusije noćas su izvele jak napad na grad Odesu i Odesku oblast.

Portparolka ukrajinskih snaga odbrane "Jug" Natalija Gumenjuk izjavila je da je oštećeno skladište u kojem su se čuvale žitarice, kao i da je morska stanica u Odesi na Crnom moru "faktički uništena". 

Portal "Ukraina.ru" javlja da su pogođeni i hoteli, u kojima tradicionalno odsjedaju strani plaćenici i stručnjaci. 

Ukrajinski mediji pišu da su u napadu iskorišćeni 19 dronova tipa "šahed", dvije hipersonične rakete "oniks" i 12 raketa "kalibr". 

U međuvremenu, Rusi javljaju da su uništeni ukrajinski dronovi i rakete kojima je Kijev planirao terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije. 

Dronovi su oboreni u prigraničnim oblastima - Kurskoj, Belgorodskoj, Brjanjskoj, ali i u Tulskoj oblasti, koja se nalazi i u blizini Moskve, ali i u blizini granice sa Ukrajinom. Kijev je, sada već tradiconalno, i ove noći slao dronove na Krim. I oni su oboreni.

Ministarstvo odbrane Rusije ovog jutra javlja i da su lovci Su-34 Centralnog vojnog okruga izveli napad vođenim avionskim bombama po ukrajinskim komandnim centrima, oklopnim vozilima i centrima odakle ukrajinska vojska upravlja dronovima koje zatim šalje u pravcu Krasnog Limana.

U južnodonjeckom pravcu pet ruskih boraca odbilo je napad 12 jurišnika Orižanih snaga Ukrajine.

U blizini Hersona, uništen je još jedan centar ukrajinske armije i još jedno skladište municije. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: