Ministar odbrane Rusije

Jezive brojke: Šojgu otkrio koliko je Ukrajina izgubila vojnika od početka SVO

  • 23.04.2024. 12:24

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je da gubici ukrajinskih snaga od početka specijalne operacije ruske vojske iznose - pola miliona vojnika.

Šojgu je takođe rekao da ruske snage imaju inicijativu duž čitave linije razdvajanja i potiskuju protivnika sa linija koje zauzimaju.

On je na kolegijumu Ministarstva odbrane naveo da su aktivnim borbenim dejstvima ruske snage preuzele kontrolu nad naseljima Pervomajsko, Bogdanovka i Novomihajlovka u DNR, a širi se zona kontrole u Berdičima i Georgijevki.

Ministar odbrane je dodao da će ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije pojačati intenzitet napada na logističke centre i skladišta zapadnog oružja.

„Pojačaćemo intenzitet napada na logističke centre i baze za skladištenje zapadnog oružja. Oružane snage Rusije će nastaviti da izvršavaju postavljene zadatke dok se ciljevi specijalne operacije ne dostignu u potpunosti“, istakao je Šojgu.

Ministar je primetio da visok borbeni potencijal ruskih snaga omogućava da se konstantno vrši paljba na neprijatelja i time spriječava da zadrži liniju odbrane.

Naveo je i da je ruska PVO tokom operacije oborila 37 vazdušnih balona.

Pratite nas i putem Vibera