Sjeverna Koreja

Kim Džong Un: Moskva će pobijediti drskost imperijalista

  • Izvor: SRNA
  • 09.05.2024. 09:13

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un uputio je čestitku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu povodom Dana pobjede 9. maja, ističući borbu Rusije da odbrani svoj suverenitet i osigura mir i bezbjednost u regionu.

"Ruski narod danas pod vašim rukovodstvom uspješno prenosi ponosnu izdržljivost pobjedničke ratne generacije odlučno se upuštajući u pravednu borbu za odbranu suvereniteta zemlje od opakih izazova i prijetnji neprijateljskih snaga i u obezbjeđivanje regionalnog mira i bezbjednosti", naveo je Kim u poruci, koju je prenijela sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je uputio "srdačne čestitke i drugarski pozdrav" Putinu i ruskom narodu povodom 79. godišnjice pobjede u Velikom otadžbinskom ratu, dijelu Drugog svjetskog rata koji je Sovjetski Savez vodio od 1941-1945.


Cvijanović: Srpski narod dao nemjerljiv doprinos u slamanju fašizma

Cvijanović: Srpski narod dao nemjerljiv doprinos u slamanju fašizma

"Ruski narod je kroz Drugi svjetski rat pokazao da bilo koja agresorska grupa koja pokušava da dominira i potčini svijet nikada ne može izbjeći uništenje suočena sa snagom pravde koja gori patriotizmom i voljom za uništenjem neprijatelja. Ruski podvizi za pobjedu u ratu sijaju kao nepromjenljiva istina uprkos svim vrstama reakcionarskog iskrivljavanja istorije", navodi se u poruci.

Kim je izrazio nadu da će Rusija pobijediti "hegemonističku politiku i drskost imperijalista pomoću moćne države i da će izgraditi pravedan i miran multipolarni svijet".


Svjedoci urušavanja ringišpila: Čuli su se jauci...

Svjedoci urušavanja ringišpila: Čuli su se jauci...

Dan pobjede je veliki ruski praznik kojim se obilježava sovjetska pobeda nad nacističkom Njemačkom 1945. godine. Svake godine u maju na Crvenom trgu u centru Moskve, kao i u drugim gradovima Rusije, održava se parada vojnih lica i vojne opreme u čast sjećanja na sovjetske građane koji su poginuli tokom Drugog svjetskog rata.

Pratite nas i putem Vibera