London

Kralj Čarls odlučan: Princ Hari se ne može vratiti kao radni član kraljevske porodice

 • 19.02.2024. 17:24

Iako želi popraviti svoj odnos s mlađim sinom, kralj Čarls Treći je nepokolebljiv kada je riječ o njegovom povratku kao radnog člana kraljevske porodice.

Šuškanja kako bi se princ Hari ipak mogao vratiti u London i biti ponovno radni član kraljevske porodice, barem dok ne završi liječenje njegovog oca, kralja Čarls Trećeg, sada su u potpunosti odbačena.

Nakon što je juče kralj Čarls snimljen tokom odlaska na nedjeljnu misu u crkvu, postalo je jasno da do takvog scenarija neće doći, prenosi tportal.

Izvor bliski palati tvrde kako je kralj čvrst u odluci da za princa Harija nema povratka, odnosno da ništa ne može uticati na to da promijeni odluku i dopusti mu ponovno da postane radnim članom kraljevske porodice.

To isto tako ne znači da 75-godišnji Čarls nije otvoren za bilo kakve pokušaje kojima bi se mogao popraviti odnos sa sinom u bliskoj budućnosti.

Uprkos tome što je princ Hari jasno dao do znanja da bi se vratio, posebno ako ga otac pozove, od toga neće biti ništa. Stranu kralju Čarlsa drži i stariji sin, prestolonasljednik Vilijam, koji je jasno dao do znanja da brata ne želi vidjeti u Londonu.

Umjesto da podijele zaduženja, Vilijam je na sebe preuzeo sve obaveze i to nakon što je neko vrijeme proveo sa svojom djecom i suprugom  koja se oporavlja od operacije abdomena.

Pratite nas i putem Vibera

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.