Predsjednik Francuske

Makron: Moskovski napadači su ranije pokušali napade u Francuskoj

  • Izvor: Anadolija
  • 25.03.2024. 17:17

Grupa napadača koja je prošle sedmice u Moskvi ubila najmanje 137 ljudi, prethodno je pokušala napade u Francuskoj, rekao je francuski predsjednik Еmanuela Makron u ponedjeljak.

"Ova grupa koja je izgleda bila uključena u ovaj napad imala je nekoliko pokušaja na našoj teritoriji posljednjih mjeseci", rekao je Еmanuel Makron novinarima u Kajenu, glavnom gradu Francuske Gvajane.

On je dodao da bi bilo cinično i kontraproduktivno za Rusiju i bezbjednost njenih građana da ovaj kontekst pokušaju okrenuti protiv Ukrajine.

Nova dojava o bombi u Moskvi

Nova dojava o bombi u Moskvi

Makron je ponovio solidarnost Francuske s ruskim narodom i podsjetio da je francuska vlada, na osnovu vjerodostojnih informacija, odlučila podići uzbunu od terorizma na najviši nivo u nedjelju, nakon sastanka Savjeta bezbjednosti.

Francuski premijer Gabriel Atal objavio je da je ova zemlja podigla stepen bezbjednosti na najviši nivo s obzirom da je teroristička grupa ISIS preuzela odgovornost za napad i prijetnje koje opterećuju Francusku.

Supružnici preživjeli masakr u Moskvi i otkrili detalje

Supružnici preživjeli masakr u Moskvi i otkrili detalje

Najmanje 137 ljudi je ubijeno, a više od 180 ranjeno nakon što su naoružani napadači u petak otvorili vatru kada je rok bend Piknik trebao nastupiti u koncertnoj dvorani "Krokus Siti Hol" u moskovskoj regiji.

Istražni komitet je saopštio da je priveo 11 osoba, uključujući četiri počinioca, u pograničnom regionu Brjansk na putu za Ukrajinu. Optuženi su za terorizam, a određen im je istražni zatvor do 22. maja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program