Rusija

Moskva osudila američku agresiju na suverene zemlje

  • Izvor: SRNA
  • 03.02.2024. 15:05

Rusija traži od Savjeta bezbjednosti UN da hitno razmotri situaciju na Bliskom istoku nakon američkih napada iz vazduha na Irak i Siriju, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Snažno osuđujemo novi čin američko-britanske agresije na suverene države. Tražimo hitno razmatranje situacije na Bliskom istoku u Savjetu bezbjednosti UN. Poslušničko učešće britanskih snaga u američkim napadima ne treba da stvori iluziju o takozvanoj međunarodnoj koaliciji", naglasila je Zaharova.

Prema njenim riječima, London tek treba da odgovara za svoj udio u podršci provokativnih postupaka svojih pretpostavljenih u Vašingtonu.


Banjalučanin ispričao svoju muku i nasmijao sve: Ubiće me žena

Banjalučanin ispričao svoju muku i nasmijao sve: Ubiće me žena

Zaharova smatra da je očigledno da su udari iz vazduha osmišljeni radi daljeg podsticanja sukoba.

Ona napominje da Amerika namjerno pokušava da najveće zemlje u regionu gurne u sukob svojim skoro neprestanim napadima na navodne proiranske grupe u Iraku i Siriji.

Američke snage saopštile su da su tokom noći izvršeni udari na 85 ciljeva u Iraku i Siriji kao odgovor na napad dronom na bazu američke vojske u Jordanu prije sedam dana, kada su poginula tri, a ranjeno više od 40 vojnika.


Meteorolog otkrio da li je kraj zime: Ovo do sada je bila šala

Meteorolog otkrio da li je kraj zime: Ovo do sada je bila šala

U američkim udarima iz vazduha na dijelove Sirije poginuli su civili i pričinjena je znatna šteta, saopštila je potom sirijska vojska.

Pratite nas i putem Vibera