Protesti se ne stišavaju

Napadi na policiju u više američkih gradova, raskol u vlasti Njujorka

  • 02.06.2020. 21:15

Protesti u SAD i sedmog dana poslije ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas ali su u mnogima demonstranti izašli na ulice uprkos tome. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. Predsjednik Donald Tramp je prethodno objavio mobilizaciju vojske da zaustavi nasilje.

U nekim gradovima protesti su bili mirni ali nisu izostali incidenti ni prije ni poslije uvođenja policijskog časa.

Terensko vozilo je uletjelo među policajce u Bafalu, u državi Njujork. Tom prilikom su povrijeđena dvojica policajaca.

Dok su demonstranti kršili policijski čas na Tajms Skveru u Njujorku policijski komandir je naredio privođenja.

Četiri policajca pogođena su u pucnjavi u Sent Luisu u saveznoj državi Misuri. Oni su prevezeni u oblasnu bolnicu. Vjeruje se da njihove povrede nisu opasne po život.

U saveznoj američkoj državi Njujork dogodio se raskol između guvernera i gradonačelnika Grada Njujorka. Guverner Endru Kuomo prijeti da će smjeniti gradonačlenika Bila de Blazija zbog protesta tokom prethodne noći.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program