Htjela pare

Nepokretnog milijardera njegovateljica ostavila da umre u mukama

  • Izvor: Kurir
  • 27.02.2024. 09:29

Dugogodišnja njegovateljica pustila je bolesnog američkog milijardera da živ trune kako bi se navodno dočepala nasljedstva od dva miliona dolara!

Djeca pokojnog mogula nekretnina sa Menhetna optužila su njegovu dugogodišnju negovateljicu Nataliju Vostrikovu da je teško bolesnog Alana Goldmana odvela u Rusiju na navodno lečenje i da mu je tamo skidala novac sa kartice.

Alan H. Goldman preminuo je 15. januara 2022. godine dok porodica u tužbi tvrdi da je Vostrikova prethodno prisvojila više od osam miliona dolara njegovog novca.

- Goldman je bio u teškom stanju kad je preminuo u 78. godini od otkaza više organa posle višegodišnje borbe sa Parkinsonovom bolešću - navodi se u tužbi koju je podneo njegov najstariji sin Stiven Gurni-Goldman koji je izvršilac Alanovog testamenta.

Mogul je imao imetak vredan najmanje milijardu dolara i to zahvaljujući svom ocu Solu Goldmanu koji je imao u vlasništvu i čuvenu Krajsler zgradu. Alan je vodio porodični posao dok ga je zdravlje služilo.

- Goldman je bio u dobroj formi u maju 2020. godine dok je bio u invalidskim kolicima - navodi se u izvještaju obdukcije uključenom u tekuću pravnu borbu protiv njegovateljice.

Vostrikova je inače radila za Goldmana od ranih devedesetih i to najprije kao dadilja njegove djece, zatim kao kućna pomoćnica, a na kraju je postala i njegovateljica svog šefa sa punim radnim vremenom dok se milijarder borio sa progresivnim nervnim poremećajem koji izaziva drhtanje i mišiće ukočenost.

Mesi je za ruku držao klinca koji je čak tri puta bogatiji od njega, evo o kome je riječ

Mesi je za ruku držao klinca koji je čak tri puta bogatiji od njega, evo o kome je riječ

- Ljubomorno je manipulisala i strogo kontrolisala pristup gospodinu Goldmanu prije 2018. godine kad je podijelio imovinu i ostavio joj velikodušan poklon - navodi se u tužbi.

Vostrikova je navodno navodno odbila da dozvoli bilo kome drugom da bude sam sa Goldmanom nakon što je saznala za ogromnu isplatu.

- Uskratila mu je lijekove i počela da poriče da ima Parkinsonovu bolest. Na kraju je pobjegla sa njim u Rusiju u julu 2021. godine gdje je rezervisala sobu u luksuznom hotelu Balčug Kempinski sa pet zvezdica - rekla su njegova djeca.

Doktor odgovorio: Jedete slaninu i kajmak, pa se pitate kako imate problem?!

Doktor odgovorio: Jedete slaninu i kajmak, pa se pitate kako imate problem?!

Tvrdila je da Goldman dobija medicinsku negu u Rusiji koju ne može da dobije drugde u svijetu, ali umesto toga Vostrikova je navodno "okrutno ostavila" svog dugogodišnjeg poslodavca u hotelu gdje sobe koštaju oko 230 dolara dnevno dok je trošila "desetine hiljada dolara" sa njegove kartice i hvalila se kvalitetom svog života.

Više od pet mjeseci ga navodno nije adekvatno hranila i kupala.

Spriječen teroristički hemijski napad u Zaporožju

Spriječen teroristički hemijski napad u Zaporožju

- Nije pomjerala njegovo ukočeno telo prikovano za krevet što je dovelo do masivnih rana koje su se inficirale i na najmanje jednom mestu bile toliko ekstremne da mu je kost bila izložena - navodi se u sudskim spisima.

Goldman je u tom periodu izgubio više od 20 kilograma i jedva je mogao da govori kad je jedno od njegove dece uspelo da ga dobije na telefon.

- Hitno si mi potreban - izgovorio je Goldman pre nego što je Vostrikova navodno spustila slušalicu.

Nastao karambol u Еliti: Bebica žestoko kažnjen - prekršio glavno pravilo!

Nastao karambol u Еliti: Bebica žestoko kažnjen - prekršio glavno pravilo!

Djeca milijardera su joj potom rekla da se dogovaraju za vize da dođu po svog oca dok ih je Vostrikova prema navodima iz tužbe ismijavala i govorila da su "sebični".

Vostrikova je u januaru 2022. godine konačno pozvala doktora da pregleda Goldmana. Ljekar je tražio da bude hospitalizovan u moskovskoj bolnici, međutim, njegovateljica navodno nije htjela da plati smještaj.

- Umjesto toga poslala je teško bolesnog čoveka samog na vožnju dugu 650 kilometara u bolnicu u Sankt Peterburgu gdje je preminuo dan po dolasku - navodi porodica u sudskim dokumentima.

Goldmanova djeca su potom otkrila da je Vostrikova, koja je zarađivala 120.000 dolara godišnje, izvlačila dodatan novac uključujući 1,8 miliona dolara za kuću sa pet spavaćih soba i četiri kupatila u luksuznom Bejvilu.

Nejednakost djece u vrtićima pod lupom

Nejednakost djece u vrtićima pod lupom

Vostrikova je negirala optužbe u sopstvenim sudskim dokumentima i optužila Goldmanovu djecu za klevetu.

- Puno je laži - rekla je Vostrikova za Njujork post i navela da je bila u emotivnoj vezi sa milijarderom.

Goldmanova bivša supruga Suzan takođe tvrdi da su Alan i Vostrikova bili u romantičnoj vezi od 2007. godine i da ga je njegovateljica odvela u Rusiju na terapiju matičnim ćelijama, ali Goldmanova ćerka je to negirala.

- Moj otac nije vjerovao da je Nataši stalo do njega. Moj otac je rekao medicinskoj sestri da se Nataša pretvara da joj je stalo do njega, ali da je pretvaranje bilo bolje nego ništa - navela je Stefani Goldman u pravnim dokumentima.

Članovi NATO saveza razmatraju slanje vojske u Ukrajinu, oglasila se Slovačka

Članovi NATO saveza razmatraju slanje vojske u Ukrajinu, oglasila se Slovačka

Takođe je navela i da ne veruje da je imao kognitivnu sposobnost da donosi većinu odluka, uključujući finansijske, a još manje kognitivnu ili fizičku sposobnost da ovlasti i potpiše čekove koje je navodno izdao negovateljici.

Pratite nas i putem Vibera