Situacija teška

Njemačku okovao snijeg: Haos na putevima, više ljudi stradalo

  • 05.12.2023. 12:30

Ledena kiša i hladno vrijeme u Njemačkoj uzrok su brojnih saobraćajnih nesreća u kojima su samo danas poginule tri osobe, a privremeno je obustavljen i avio-saobraćaj sa aerodroma u Minhenu.

Jedan učenik je poginuo, a najmanje 10 je prebačeno u bolnice, dok su dvije odrasle osobe, među kojima i vozač školskog autobusa, teško povrijeđene, u sudaru u planinama Еrcgebirge, u pokrajini Saksoniji na istoku Njemačke, saopštila je policija.

Snijeg na slovenačkoj planini 1,8 metara, porušena stabla, dijelovi zemlje bez struje

Snijeg na slovenačkoj planini 1,8 metara, porušena stabla, dijelovi zemlje bez struje

Autobus je s boka udario u vozilo za zimsko održavanje puteva blizu granice sa Češkom, poslije čega je udario u drvo, prenosi AP pozivajući se na njemačku agenciju DPA.

Dvije osobe su poginule u sudaru automobila i kamiona na autoputu A8 u Gornjoj Bavarskoj, a u saopštenju policije se navodi da je automobil proklizao pod zadnji dio kamionske prikolice.

Svi letovi sa minhenskog aerodroma su privremeno obustavljeni uz upozorenje aerodromskih službi da bi mnogi letovi zakazani za kasnije tokom dana takođe mogli biti otkazani zbog teških vremenskih uslova.

Meteorolog za ATV otkriva: Kakva će biti zima i da li će biti snijega

Meteorolog za ATV otkriva: Kakva će biti zima i da li će biti snijega

Železnički operater Dojče Ban saopštio je da će saobraćaj u regionu Minhena biti otežan nekoliko dana, kao i da su vozne linije do austrijskih gradova Salcburga i Inzbruka i Ciriha u Švajcarskoj, obustavljene do daljeg. Od putnika je zatraženo da sva putovanja koja nisu neophodna odlože za srijedu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.